Дел Потро спря Гришо за титла в Стокхолм

Григор Димитров падна от Хуан Мартин дел Потро на финала на турнира в Стокхолм с .. За Кулата от Тандил това бе първи финал през 2017 г., а трофеят е №20 във витрината на аржентинеца. Победителят прекъсна и поредицата от два поредни загуби от първата ни ракета, като в общия баланс вече води с 6-2.

Българинът направи две двойни грешки в откриващия гейм, а при 30-30 с форхенд с рамката в аут донесе брейкбол на съперника. Димитров отрази опасността, а после и още една преди да открие сметката си.

Играта на Димитров страдаше от липсата на първи сервис, а първата ни ракета допускаше и някои неочаквани грешки от удобни позиции. В петия гейм Григор изостана 15-40 в подаването си, а в следващото разиграване пресили сечен бекхенд – 2-3. В следващата част Кулата от Тандил спаси точка за рибрейк с ас, след което затвърди.

До края аржентинецът сервираше силно и не предостави шансове на световния №8 да го постави под напрежение – 6-4.

В третия гейм от втория сет Григор изостана 30-40, а на брейкбола пласира форхенд в мрежата – 1-2. При 30-15 в следващата част нашият вкара къс ретур, с който стигна до две точки за връщане на пробива. Делпо не влезе в разиграване на първата, а на втората в употреба вкара дълбоки форхенди и предизвика грешка на съперника – дюс. Българинът изпусна нов шанс след ретур в аут, а накрая Хуан Мартин затвърди за 3-1.

В седмия гейм Димитров допусна непредизвикана грешка от бекхенд при 30-30, а на брейкбола предаде подаването си за втори път в сета – 2-5.

При този резултат Дел Потро сервираше за трофея и поведе 40-15. На първата шампионска точка вкара отличен сервис и защити титлата си от миналата година – 6-2.

TennisKafe.com