ЦСКА е най-млад, Етър са "старци", а Лудогорец - космополитни

снимка: cska.bg

Най-младият отбор в Първа професионална лига на България е този на ЦСКА. Средната възраст на "армейците" е 23,9 години. Това е една от причините за прогреса на "червените" и доброто им представяне в поредица от двубои. Втори по този показател са Ботев (Пловдив) и Левски, чиято средна възраст е еднаква - 24,2 години.

Най-стари в българския футбол пък са новаците Етър и Витоша. Средната възраст на "болярите" доближава 30 години - 29,6. "Бистришките тигри" пък са средно на по 28 години. В отбора от Велико Търново цели 11 играчи от общо 25 са минали тридесет. Седем футболисти от Витоша също са преминали тази възрастова граница.

Не е изненада, че Лудогорец е отборът с най-много чужденци. В Разград пребивават 16 чуждестранни състезатели, като това е 64 процента от целия отбор. Втори по брой чужденци е Левски - 44,8 процента, а 37,5 на сто от футболистите на ЦСКА не са българи. Най-много наши сънародници има в Етър, Дунав и Витоша, като и трите тима разчитат на само по един чужденец - сенегалеца Бадара играе за "болярите", Ларин от Украйна е в Русе, а Витоша използва нигериеца Отофе, пише "Меридиан Мач".