ЦСКА: ЧРД, чичо Митко

снимка: БГНЕС

ЦСКА поздрави своята легенда и почетен президент Димитър Пенев по случай неговия 72-и рожден ден. Чрез съобщение на официалния си сайт "червените" отправиха своите пожелание към Пената.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Днес своя 72-ри рожден ден празнува почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Легендата на армейците и българския футбол играе с червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА той печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда армейците до 3 шампионски титли и 4 купи. 

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на "лъвовете" той извежда тима до четвъртото място на Световното първенство по футбол през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на страната. Награден е с орден "Стара планина"- първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Димитър Пенев много здраве, щастие и дълголетие.