ЦСКА 1948 с молба към Нова Броудкастинг: Не свързвайте ЦСКА-София с червентата история

ЦСКА 1948 се обърна към  „Нова Броудкастинг Груп“ АД с интересна молба. Аматьорският тим иска от журналистите и редакторите на Диема Спорт да не свързват ЦСКА-София с историята на "червения" клуб. ЦСКА 1948 се позовава на това, че от БФС са записали отбора на Гриша Ганчев като "правоприемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА". 

Ето какво написаха от ЦСКА 1948:

На вниманието на екипа в Отдел „Спорт“ на „Нова Броудкастинг Груп“ АД

Уважаеми журналисти,

Обръщаме се към Вас по повод анонсираното видео, касаещо предстоящия мач от първенството на ППЛ между отборите на Славия и ЦСКА-София. Молим Ви, придържайте се към обективната истина и не използвайте името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове. Изписвайте и изговаряйте пълното име на наследника на Литекс и също така не поднасяйте неверни твърдения относно броя на завоюваните титли в миналото.

Проста проверка ще покаже фактите, както в Търговския регистър (ТР) на България, така и в официално споделени позиции от страна на Български футболен съюз (БФС), който е официалният орган, управляващ футболната игра у нас. Според БФС ЦСКА-София е правоприемник на Литекс (Ловеч), а не на ЦСКА. Това бе потвърдено лично от президента на Централата Борислав Михайлов.

Уважението към правилата ни задължава да изискаме от Вас да наричате ЦСКА-София с пълното му име. Не е редно българските граждани да бъдат подвеждани, че правоприемникът на Литекс (Ловеч) има нещо общо с ЦСКА. Това твърдение просто не отговаря на обективната истина и не е подкрепено с никакви факти.

Поглеждайки статистиката, виждаме, че Литекс (Ловеч) има 4 (четири) шампионски титли. През сезон 2017/2018 ЦСКА-София като правоприемник на Литекс ще може да се бори за пета титла. По никакъв начин не може да се твърди, че ще се бори за 32-ра титла, както е анонсирано във вашето видео.

Следвайки същите принципи, ЦСКА 1948 иска спортната редакцията и журналистите в „Нова Броудкастинг Груп“ АД да отразяват и използват статистически данни за клуба ЦСКА-СОФИЯ, съответстващи на истината.

Благодарим за отделеното внимание. Вярваме, че уважение се печели с честно и обективно отношение. Опитваме да налагаме такова в публичната си комуникация и очакваме от медиите да бъдат обективни и честни със своите клиенти, гражданите на България. Защото истината и фактите имат значение!

С уважение, Ръководство на ЦСКА 1948