Чочев: Не съм герой, Холандия да внимава!

снимка: twitter.com

Един от героите на България при победата над Швеция с 3:2 - Ивайло Чочев, призна, че не се чувства като такъв. Той сподели в интервю за "Тема Спорт", че най-важно е себераздаването, хъса и играта на отбора. Халфът на Палермо, който отбеляза победния гол срещу "тре крунур", се разкая за загубата от Беларус с 1:2, но предупреди холандците, че "лъвовете" се намират в изключителна форма.

"Не се чувствам герой, всички играхме добре и се борихме срещу Швеция. Чувството е много приятно да вкараш на отбор, който не си побеждавал 50 години. Показахме, че с много борба можем да върнем хората по трибуните и да ги радваме. На полувремето си казахме, че ако продължим да показваме себераздаване и хъс, ще спечелим. Играхме и за Петър Хубчев, и за нашите имена. Отстраняването на селекционера не ни се отрази никак", сподели Чочев.

"С момчетата си говорихме след мача, че има разочарование от загубата в Беларус. Ако бяхме спечелили там, щяхме да имаме много по-големи шансове за класиране на световното. Най-важното е срещу Холандия да покажем същата игра като с Швеция. Не е толкова важно дали ще си тръгнем с пълен актив, а по-скоро да покажем хъс и желание. Ние сме професионалисти и не сме се главозамаяли", предупреди националът.

"Мисля, че холандците ще ни бъдат ядосани защото ги победихме с 2:0, а и сега загубиха тежко от Франция (0:4). Ние имаме настроение, докато при тях ситуацията ще е по-минорна. На тях им е наложително да бият, докато ние сме малко по-освободени откъм очаквания. Само с голяма мотивация обаче ще зарадваме хората", категоричен е играчът на Палермо.

"Публиката, която беше на стадиона срещу Швеция създаде отлична атмосфера. Радвам се, че ги зарадвахме. Дай Боже да направим успешен мач в Холандия и в следващия двубой в София срещу Франция да видим стадиона пълен", пожела си Ивайло Чочев.