Чико нападна феновете под тепетата, току преди Битката за Пловдив

Легендата на Ботев и националния тим Динко Дерменджиев даде мнение, току преди Битката за Пловдив между Ботев и Локо в неделя. Той се изказа доста негативно за проявите на хулиганство от страна на ултрасите, които доведоха до дерби пред празни трибуни. Думите на Чико с апред "Трибуна Пловдив":

„Дербито е труден и непредвидим мач. Не винаги по-силната форма на отборите е решаваща. Това е специфичен мач с определен заряд“.

„Тъжно е, че няма да има публика на стадиона. Много неприятно, защото публиките правят празника и създават тази специфична атмосфера, с която Дербито се отличава от другите срещи“.

„Феновете са интелигентни и трябва да проумеят, че не трябва да вредят по този начин на отбора. Ако мислят за бъдещето на своите тимове, трябва да подхождат с уважение. Беше излишно феновете на Локомотив да хвърлят премети по вратаря на Славия, както и поведението на феновете на Ботев в мача с Левски“

„Такива действия трябва да се санкционират с по-голяма финансова санкция, отколкото да има наказания без публика, защото празникът изчезва“.

„По мое време не е имало чак толкова високо футболно качество. Напрежението беше водещо. Отборите се пазеха, да не загубят. Тези мачове се чакаха по половин година и загубият беше унизен, а победителят на върха“.

„Не искам да се нагърбвам с прогнози. Аз съм бил част и от двата отбора – като треньор в Локомотив (Пд) и като играч в Ботев (Пд). Животът ми обаче в по-голяма степен е преминал в Ботев (Пд), така че везните леко наклоняват натам…“