Чичо Венци пак се изхрачи грозно върху Любо Пенев

Лафаджията Венцеслав Стефанов даде днес пресконференция, на която говори за предстоящия конгрес на централата, както и за други актуални теми в родния футбол. Родните клубове ще гласуват за президент на БФС, а кандидатите са Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

"Дупе да му е яко на този, който бъде избран сега начело на БФС. Трябва да се обединим хората, които даваме пари за българския футбол. Не може да ти дойде оня дето не си плаща билета за мача и да ти каже "този става, този не става". Ама кой си ти бе, господине? Когато ремонтирахме стадиона, давахме по 50 лева надница на феновете да помагат. Първия ден дойдоха 20-30 човека, втория ден - половината, на третия ден - никой не дойде. Аз бих направил билетите по 50 лева, защото тогава ще идват културни хора със семействата си. След един мач нареждаха майка ми, семейството ми. В Англия ги вадят с полиция от стадиона тези, които чупят и трошат, и отиват да копаят. После защо не ходят хората у нас децата на стадиона. Е, как да ходят?", започна Стефанов.

"Любо Пенев не бих го направил и домоуправител на вход! Той знае да играе тенис, на футболен мач не съм го виждал, когато беше селекционер. На стадион "Славия" идва само да играе тенис, на Царско село играе тенис, има си експерти човекът. Един експерт имаше в българския футбол, той беше корифей - казва се Иван Вуцов! Той знаеше всичко, знаеше как да е подредено всичко. Такива няма за момента. От такава класа хора сега няма. Грешката на Вуцов беше, че се бъркаше и за тоалетната хартия - кой да я доставя, но беше корифей", продължи босът на Славия.

"Около единия кандидат за президент е пълно с крадливи адвокатчета, които само се чудят как да приберат някой лев. Както беше казано едно време - нека се попита къщичка за пиленца правил ли е. У нас хората искат повече да вземат от футбола, отколкото да дават. В Полша клубовете имат огромна подкрепа от държавата, тук това трудно се осъществява. Пирин в Благоевград има малко помощ от общините. Берое го помпат. В Пловдив добре, че е Крушарски. Ако не беше Гриша Ганчев, какво ставаше с ЦСКА? Левски два пъти го спасяват от будна кома, а всеки гледа в паницата на Славия и Венци", разпалено обясни Стефанов.

"Хора, чукнете се малко у главата! Ще викаме неволята, ако и тези хора се оттеглят. Какво е виновен БФС? Футболистите от 1994 година са възпитавани в системата на социализма, когато имаше ред и дисциплина.Трябва да даваме шанс на българските футболисти! Като сме пълни с Делхаруби, Маруби - доникъде няма да стигнем. Взимаме някакви от Африка, че ако го викнат в националния му отбор, ще вземеш малко евро. Боже, това ли трябва да ни е целта?", каза още членът на Изпълкома на БФС.

"Колко гласа очаквам да получи Любо Пенев? 38 гласа очаквам. Има хора, които недолюбват Боби, недолюбват мен или Фурнаджиев, протестен вот ще има при всички случаи. Доколкото този вот ще бъде силен, не знам. Единственият достоен да ръководи БФС е Боби Михайлов. Сигурно и той си има кусури, но вярвам, че с времето и те ще се отстранят. В Германия, Англия и Испания никой не знае кой е шеф на техния футболен съюз, но там всички работят заедно - клубове и общини. Тук трябва да си Дейвид Копърфийлд, за да може да вържеш двата края. Нека обаче тези, които дават за футбола, не бъдат хулени. Виждате какво става с баскетбола, хокея, борбата. Какво ще правят журналистите, ако и футболът изчезне? Май ще трябва да хващат лопатите", завърши Стефанов.