Чакащият за Левски сърбин отива в Мюнхен

снимка: twitter.com/FC Partizan Belgrade

Сърбинът Ален Стеванович, който е гласен за нов футболист на Левски, трябва да замине днес за Германия. Там той е изпратен от ръководството на "сините", за да премине финални медицински тестове, научиха колегите от "Блиц".

Крилото скъса договора си с Партизан и пристигна в петък в София, където да приключи формалностите по преминаването си на "Герена". Причината за забавянето на трансфера обаче е хронична контузия, която измъчва 26-годишния футболист. Наскоро той е претърпял операция и все още не е напълно възстановен. Именно затова медицинските тестове, които той премина в България, не са дали окончателен резултат за физическата му кондиция и той е изпратен в Мюнхен от спортния директор на "сините" Даниел Боримиров.

В Левски искат да са напълно сигурни доколко е възстановен сърбинът и на какви натоварвания може да издържи. След това те ще преценят дали има смисъл да предложат контракт на Стеванович. Делио Роси вече е дал съгласието си за привличането на играча, като е изтъкнал качествата му. Точно поради тази причина сърбинът е важен за "сините" и те полагат всички усилия за възстановяването му.