Бултрасите с тур до Калофер, почетоха великия Христо Ботев

галерия:

Доста фенове на Ботев по традиция днес са в Калофер, за да почетат патрона на своя клуб - великия поет и революционер Христо Ботев. Някои от тях пренощуваха там, а днес се събраха пред родната къща на незабравимия българин точно в 10 часа сутринта.

Снощи бултрасите го удариха на раздумка с кмета на Калофер в местна кръчма.

Този януари е по-специален за всички българи, защото се навършват 170 лета от рождението на революционера и в тази връзка родният му град ще бъде залят от българи изказващи почит и преклонение към подвига му.

През годините „жълто-черното“ семейство винаги е ставало част от големите Ботеви чествания, като за юбилея Клуба на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас приканиха да се включат повече хора.  „Знаем, колко е важно всеки един от нас лично да застане под внушителния паметник на Христо Ботев, издигащ се над Калофер и да вдиша от историята, да поднесе своето цвете и да се слее с родния му град. Знаем също така, че и колкото сме повече на този ден, толкова успехите ще ни спохождат през цялата година“, обявиха преди няколко дни организираните фенове на канарчетата.

Ботевистите призоваха и пловдивчани да не нарушават обичаите на местните и не да влизат с тях в реката, защото тази традиция не е масова, а е само за калоферци.

26169110_1687005061337793_8767421183602886143_n.jpg