Бултрасите окончателно скъсаха връзка с ръководството

Феновете на Ботев (Пловдив) окончателно снеха доверието си от ръководителите на клуба. Причината за това е казусът със стадион "Христо Ботев", който тъне в разруха, а ръководството не прави нищо по този въпрос. Ботев играе мачовете си на базата "Коматево", а привържениците искат да се завърнат у дома - на митичното съоръжение. Те организираха акции за почистване на стадиона и други подобни инициативи, но по никакъв начин не са подпомогнати от управителите в клуба и това предизвика тяхната ярост. "Клуба на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" изказаха публично позицията си по казуса:

"Уважаеми ботевисти, приятели, изминаха повече от три години, откакто любимият ни клуб и верните му привърженици са далеч от дома си. Три години, изпълнени с очаквания, дати, инвеститори, обещания, срещи, разяснения, цесии и какво ли още не. Липсваха единствено реалните действия и резултати."

"Опитахме се да контактуваме с хората, поели ангажимент за завръщането ни на стадион "Христо Ботев" и разрешаването на основните пречки за това. Молихме, писахме покани, искахме да знаем какво се случва."

"Не получихме нито един смислен отговор, дори напоследък не получихме и желание за среща. Може би, защото обещанията свършиха. Свърши и нашето търпение." "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" застават пред вас с цялата си отговорност и загриженост за съдбата на любимия ни клуб и заявяват, че свалят доверието си от Управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев" и оперативното ръководство на футболния клуб."

"Разбрахме, че има начини. Разбрахме, че има неизползвани възможности, разбрахме, че няма достатъчно хора в тези ръководства, подготвени и всеотдайни за постигане на основната и единствена цел - завръщането ни на стадион "Христо Ботев"."

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" изразяват пълната си подкрепа към треньорското ръководство и футболистите от отбора и заявяват, че застават напълно и всеотдайно зад тях преди предстоящите важни битки на футболния терен".