Браво, Гришо! Нашият изнесе лекция на Миша Зверев в Стокхолм

Григор Димитров няма спирка на любимия си турнир в Стокхолм. Родна ракета №1 отнесе коравия Миша зверев с 2:0 сета (6:3 и 6:4) и се класира на полуфинал в шведската столица. Именно в тази надпревара хасковлията спечели първата си ранкинг титла и затова има слабост към турнира. 

Гришо стартира концентрирано и взе първия гейм на 0, после и Зверев не допусна колебания в подаването си. В третия гейм българинът направи първата си двойна грешка за 30-30, но се форхенд уинър и печелившо воле приключи успешно подаването си.

В шестия гейм агресивната игра на Димитров му донесе първите шансове за пробив при 15-40 и с великолепен ретур от бекхенд на втория сервис на Зверев не му остави шансове – 4-2. С гейм на нула Григор затвърди и след само двайсетина минути игра се доближи на гейм от спечелването на първата част.

Българинът притисна световния №30 за нов пробив, който да сложи точка на сета, но след 40-40 Зверев изпълни два перфектни сервиса. Минута-две по-късно обаче Димитров затвори частта с 6-3 на свой начален удар.

На почивката между първия и втория сет Миша потърси помощ от физиотерапевт, като най-вероятно ставаше въпрос за болка в лявото рамо.

Вторият сет започна с убедително представяне на сервиращите, които набързо си размениха по два гейма. В петия Димитров поведе с 15-30 на ретур, но с две къси Зверев си осигури геймбол. Геймът премина през дюсове, но световният №30 удържа.

При 30-30 в седмата част Миша не прецени дълбок удар на Димитров и не уцели топката от бекхенд. На брейкбола игра сервис-воле, но Григор бе подготвен и с отличен ретур принуди германеца да сбърка – 4-3. В следващия гейм първата ни ракета сервираше за затвърждаване и се справи – 5-3.

В деветия гейм нашият поведе 40-30, но Миша спаси мачбола с форхенд уинър по диагонала. Димитров получи подарък след двойна грешка на съперника, който обаче отново се отърва – дюс. Световният №30 спаси още два мачбола, а накрая затвори частта. Така при 5-4 Григор сервираше за победата и я постигна – 6-4.