Интервю за Sporta.bg със съперника на Брандо Кръстев – Млекаря Милкинс

„Не знам какво да очаквам от мача си с него (Братислав Кръстев), защото не съм наблюдавал играта му и нямам никакви впечатления от него“, започна Робърт Милкинс пред Sporta.bg, като бе запознат в последствие от нас, че Братислав Кръстев е първият лицензиран треньор в България, а освен това е сред най-добрите ни състезатели и единственият представител на родината в основната схема.

Двамата ще играят в събота от 11 часа.

„Още не съм влизал в самата зала, където ще играем, но чувам хубави неща. Нямам собствени впечатления и от публиката, от популярността на спорта. Но със сигурност помага, ако някой местен играч се представя добре.

Със сигурност ще опитам да играя възможно най-добре срещу Кръстев, сега вече знам, че не бива да го подценявам. С малко късмет ще спечеля и ще се класирам напред.

Опитвам се да мисля мач за мач, особено след като тази година не се представям толкова добре, колкото миналата в този тип турнири. Тогава в 4 от 6 случая се класирах за финалния ден, но сега не ми се получава, въпреки че играя по същия начин.

Снукърът е толкова тежка игра, толкова много добри играчи, че понякога просто трябва да чакаш за правилния момент и точно това правя и аз. Тренирам много, отдаден съм на спорта изцяло, като цяло през последните 3-4 години тренирам солидно.

С промяната на ранкинг системата изпаднах от топ 16 и сега съм 17-ти, така че стремежът ми е да се върна там, за да мога да участвам на Световното първенство. Турнирът в България е огромен, с голям награден фонд, така че ако спечелиш някой като него, може да се изкачиш неусетно. За по-малките играчи също е огромен шанс да оставиш по-сериозна следа в световния тур.

15-16 години се борех за място в топ 16 и веднага след това промениха системата. Така че моето мнение ще е много по-различно от това на повечето играчи, предполагам. Според мен, основно по-младите професионалисти я харесват, за тях е добре. Аз не я приемам и не мисля, че е справедлива. Но това не означава, че не подкрепям президента Бари Хърн, той прави изключително много за снукъра, намира спонсори за толкова много турнири и работи за популярността, просто имаме различие само по този въпрос.

За мен не е проблем да играя в по-големи зали с повече маси и повече движение. Прилича малко на снукър клуб, но без толкова шум, разбира се. Аз често се разсейвам да гледам другите мачове, но това си е мой проблем, иначе за мен е приятно да съм в такава обстановка.

Днес е моят свободен ден и го използвам да гледам мачовете на приятелите си, които основно играят днес. Приятно ми е да съм тук в залата, вместо да правя нещо друго, можех да пристигна и утре, но съм решил, че няма да тренирам и не се притеснявам. За мен е без значение дали ще имам почивен ден между мачовете, някои играчи предпочитат да игрят в петък или в събота. Не се представям особено добре в този турнир до момента и се надявам сега да е различно“, завърши Робърт Милкинс пред Sporta.bg