Братислав Кръстев за Sporta.bg: "Академията" е най-добрата зала за снукър у нас

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Братислав Кръстев е единственият лицензиран треньор по снукър в България и също така от началото на сезона се представя най-добре в турнирите на Българската снукър федерация.

Именно Брандо е победител в първите две надпревари от родния календар, а също так е и фаворит за титлата в третия турнир, който се провежда в чисто новата зала „Академията“, която се намира в кино „Арена – Запад“.

„Академията“ е ултра модерният дом на българския снукър, като официалното откриване ще бъде на 13-ти декември – годишнина от първото посещение на Рони О'Съливан в България.

Брандо сподели специално за Sporta.bg, че не се чувства в най-добрата си форма, но отчасти това е заради сериозните промени в стила на игра и в техниката си, които извършва в момента и към които трябва да се нагоди.

„Зле се чувствам, не съм във форма. Тренирах доста и не ми се отрази добре. С Христо играхме и на миналия турнир – не се получи много хубав мач, може би Христо просто беше в по-слаба форма и затова го победих.

6cdb3348-4c69-1d58-695d-854277714705

Определено не се чувствам в настроение и форма за големи брейкове. Досега най-големият ми е 47 точки (Братислав направи серия от 63 в срещата си срещу Сираков), което би трябвало да е доста повече. Не ме яд, правя много големи промени в техниката си и в цялостната си игра.

Докато свикна с промените, ще ми е доста трудно, но след това очаквам да има сериозно покачване в нивото ми. Този сезон се очертава една тенденция 4-5 човека да се явяват на финалните фази на турнирите.

e9b2ae45-a20a-b092-2dd4-a2d9a44651d0

Залата е супер. В България никъде няма зала с шест маси за снукър и може би това е най-добрата зала в цялата страна. Хубавото е, че има трибуни, на които зрителите могат да наблюдават и четирите маси.

Също така отстоянията са големи – играчите имат достатъчно комфорт между масите и така не си пречим един на друг. Със сигурност залата ще става все по-хубава“, завърши Кръстев специално за Sporta.bg