Boxen.de: Кобрата не е контузен, а алчен

Няма нищо случайно в отказа на Кубрат Пулев да се бие срещу Антъни Джошуа, смятат в Германия. И докато официалната причина за провала на боя е контузия на българина, а мнозина обвиняват боксьора ни в малодушие, според boxen.de причината за отмяната на боя в Кардиф е финансова.

Според изданието Пулев и мениджърите му от Зауерланд са измислили чудесна схема, чрез която да спечелят много повече пари. Българинът трябваше да прибере около 4 милиона паунда от битката в уелската столица, но чрез новата схема той и мениджърите му ще вземат доста повече.

Информацията на boxen.de е, че Пулев си е запазил правото да се бие на по-късен етап срещу Джошуа.

"Зауерланд обаче не искат и да знаят нищо за битката на IBF и побързаха да се договорят с WBA за бой между Фрес Окендо и Пулев за редовния WBA колан. Ако такъв "график" се появи и Пулев и Джошуа се срещнат като шампион на WBA (Пулев) и супершампион на WBA (Джошуа), лагерът на Пулев и Зауерланд ще получат много по-голямо парче от тортата, заради факта че е обединителен двубой за титлите на федерацията", пишат авторите, цитирани от sportlive.

Както е известно, Пулев на няколко пъти обясни, че на негово място всеки друг би с екачил на ринга с травма, пък макар и да изяде доста бой, заради невъзможността си да се съпротивлява на 100%. Той обаче заяви, че не е за парите, а за световната титла. Освен това боксьорът ни призна, че ще даде половината от хонорара си за благотворителност.