Ботев се мръщи на 1 милион евро за Неделев

Лидерът на Ботев Тодор Неделев се е разминал с много престижен трансфер, пише Марица. Конкретна оферта за национала са получили в Коматево от Болоня - парите са 1 милион евро. Сумата обаче се е сторила ниска за ръководството на канарчетата, а от стадион "Ренато Дал Ара" отказали да я завишат. 

Ако се бе стигнало до сделка в касата на канарчетата щяха да влязат едва 300 хиляди евро, тъй като по договора за откупуване от Майнц 05 е записана клауза, че 70 процента са за немския клуб. По тази причина ръководството на Ботев търси далеч по-висока трансферна цена за най-добрия си играч. През лятото бяха отхвърлени оферти на Лудогорец и Левски.

Почивен ден след победата в приятелския двубой срещу Олександрия получиха по-голямата част от футболистите на Ботев. Основната част от отбора мина на възстановителни процедури в събота по обед, а през останалата част от деня играчите бяха оставени да релаксират и да се освободят от натрупаната от началото на подготовката умора. 

Почивката обаче не важеше за по-младите момчета в тима. Многобройната група юноши направи две тренировки, като в тях се включи и Димитър Пиргов. 

Първа тренировка на терен след тридневна работа във фитнеса направи и Лазар Марин. Левият бранител напредва с възстановяването си от травмата в глезена и навъртя няколко обиколки по време на сутрешната съботна сесия. 

Днес  подготовката на "жълто-черните" продължава по план, като програмата предвижда две занимания.