Ботев и Верея се хващат за гушите довечера в Коматево

Отборът на „Ботев“ влезе в лагерен режим преди двубоя от 12-ия кръг на Първа лига срещу старозагорския „Верея“. В разширения състав на носителите на Купата и Суперкупата на България няма промени и Николай Киров ще разчита на 18-те футболисти, които бяха в групата при победата над „Септември“ преди три дни. Извън групата отново остана ЯЯ Меледже, с който старшията на Ботев има проблеми от дисциплинарно естество.

Отборите на Ботев (Пловдив) и Верея (Стара Загора) слагат край на 12-ия кръг в Първа професионална лига. Двата тима застават един срещу друг на стадиона в “Коматево”. Те са залепени един зад друг в класирането, като старозагорци са с крачка напред пред “канарчетата”. Пловдивчани обаче се надяват днес да победят и застигнат своя съперник в класирането, тъй като разликата е точно три точки.

След колебливото начало на сезона, Ботев започна да намира верния ритъм и да върви нагоре в таблицата. “Канарчетата” са в серия от 3 поредни победи и се надяват днес да запишат четвърта такава. Историята обаче показва, че пловдивчани изпитват трудности, когато се изправят срещу Верея. В досегашните 4 срещи Ботев има само 1 успех, а 3 са на сметката на старозагорци.

Възпитаниците на Илиан Илиев пък са приятната изненада от начаото на сезона. Те се справят повече от добре, въпреки че клубът изпитва сериозна финансова криза. Верея е само на 4 точки от топ 3 и с победа днес може да се приближи още повече до лидерите. Отборът обаче има доста кадрови проблеми. В лазарета са Осман Балде, Еркебулан Нургалиев, Костадин Слаев,  Илия Йорданов и Иво Иванов. Това ще принуди треньорския щаб да направи доста сериозни размествания.

Очаква се гостите да започнат с Аргиалшки на вратата, Илиев, Енчев, Джемиа и Сюлеймани в защита. Бенгюзов и Иванов ще действат в средата на терена, а Фенуш и Андонов ще са двойката на крилата. Атаката ще води Домовчийски, а от по-задна позиция ще го подкрепя Андонов.

В Ботев пък няма никакви проблеми с контузени и наказани играчи. Това ще позволи на треньора Николай Киров да пусне оптимален състав и на вратата ще започне Чворомч, а Панов, Терзиев, Димов и Минев ще са карето в отбрана. Юсеин ще е в ролята на опорен халф, а Балтанов и Бризола ще действат пред него. Ндонгала и Неделев ще оперират на крилата, а на върха на атаката ще започне Виана.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юсеин, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Неделев, Виана

ВЕРЕЯ: Аргилашки, Илиев, Енчев, Джемиа, Сюлеймани, Бенгюзов, Иванов, Керкар, Андонов, Фенуш, Домовчийски