Босът на Славия: Край на ерата Лудогорец, ще бием Франция

снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че ерата на доминация на Лудогорец в българския футобл вече е приключила и този сезон шампион ще бъде ЦСКА. Той още се ядосва на грозните спекулации, които медии и специалисти отправят към отбора му, че е бил подпомогнат финансово от "орлите" в последния мач от първенството през 2013 година срещу Левски. Тогава най-старият столичен клуб извъртя 1:1 със "сините" и така ги спъна за титлата, която замина за Разград.

"Ерата на Лудогорец приключва на 100%. ЦСКА-София ще е шампион тази година. Въпреки че не им трябва. Аз на мястото на Ганчев не бих давал толкова зор заради наказанието от Европа. Може би човекът иска да покаже, че въпреки всичко може да бъде шампион и несправедливо е отстранен от турнирите", каза босът на "белите" пред колегите от "Спортал". 

"Тогава Левски се самоуби. Техен футболист си вкара автогол. Къде търсят под вола теле, че сме получили нещо. Приемете, че сме го изпили шампанското на Георги Петков. Помислете дали възходът на Лудогорец не тръгна след този мач. Не на българския футбол, а на клуба. Лудогорец не е българският футбол. Там бяха известни само с мазните борби”, заяви Стефанов.

Изненадващо, той посочи футболните ръководители като виновници за слабите изяви на реферите в родните първенства. Босът на Славия коментира и съдийството в мача между "белите" и Верея, когато страничният съдия допусна фрапантна грешка, като не призна попадение на старозагорци. Той за пореден път нападна някои от реферите в родния елит в тенденциозно съдийство.

"Причината за слабите съдии е в нас, ръководителите. Ако ние не ги преследваме с искания, обещания и т.н., всички ще свирят каквото могат. Трябва да се очистят от двама-трима, които са се доказали като слуги. За мача с Верея страничният съдия допусна грешка, но това момче, което е зад вратата, посмъртно не може да бъде виновно. Той няма как да види къде е паднала - пред или зад гол линията. Може ли този човек да си сложи на съвестта, че има гол. Ами, ако няма? Този съдия няма абсолютно никаква вина. Ако си спомните, в наш мач един играч си свали топката с ръка и я прати във вратата. Има грешка, има и прошка. Страшното е, че има съдии, които си свирят само на едни отбори, помагат им. Случаите са доста. Вие можете да видите статистически кои са. Грешката на съдийската комисия е, че не е изгонила тези рефери. Сигурно разчитат, че ще се поправят”, нападна Стефанов.

Президентът на Славия е сигурен, че България ще спечели срещу Франция в световната квалификация у нас утре. Той каза, че Петър Хубчев е правилният човек за селекционер и похвали добрата му работа начело на "лъвовете".

"Аз съм убеден, че ще победим Франция. Ако момчетата се раздават така, както срещу Швеция, съперникът ще преклони глава. Хубчев успя да промени много неща - най-вече колектива. А когато се играе като отбор, трудно може да бъде победен един тим. Петър е първият треньор, който смело нагази в джунглата на българския футбол, и при него нещата са много стриктни. Радвам се, че той е начело на този отбор”, заяви Венци Стефанов.

Той отново подхвана темата за евентуалните кандидатури на Наско Сираков и Любослав Пенев за президент на БФС. Според Стефанов би било подло, ако двамата бивши национали свалят Борислав Михайлов от властта. Той изрази пълната си подкрепа за бившия страж на "лъвовете".

"Не е коректно според мен. Аз съм готов да чуя всеки един и да вземем решение кого да подкрепим. Кой щеше да направи Любо Пенев треньор на националния отбор? Ако беше Батето, знаеш ли кога щеше да го направи? Един достоен човек би дал съвети: "направи това, направи онова", а не да ти иска мястото. Боби Михайлов може да е всякакъв, но направи една база на националния отбор без да е взел една стотинка от държавата. Да видим другите, които искат да застанат, да кажат какво могат да направят, какво са направили и какво могат да дадат. Или е стани Гоше, да седне Тоше”, сподели в типичния си стил Венцеслав Стефанов.