Босът на "орлите": Наско и Любо са абсурдни, Венци ми е под нивото

галерия:

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев застана твърдо зад настоящия президент на БФС Борислав Михайлов и сподели, че ще го подкрепи, ако пак се кандидатира за поста на предстоящите избори. Почти сигурно е, че това ще се случи, а бившият национален страж е топфаворит за позицията. В последно време се появиха информации, че Наско Сираков и Любослав Пенев могат да се кандидатират за поста президент на съюза. Босът на "орлите" обаче нарече двамата "абсурдни". Той заяви, че зад тях стоят интересите на други хора в българския футбол.

"Твърдо ще подкрепя Михайлов. Другите две имена - на Любослав Пенев и Наско Сираков, са абсурдни. Къде са били управници те в последните години? Председателят на футболния съюз трябва да е авторитет, но да има и визия, концепция за нещата. Да е създал и построил нещо в живота си.

Вижте Борислав - тази база в Бояна е изцяло негова заслуга. Михайлов осигури земята от правителството, а след това и финансирането. Боби е признат и в УЕФА. А там прости хора няма.

Кой стои зад кандидатурите на Наско и Любо? Кръгът "Царско село" и определени президенти на клубове, естествено. Все пак не сме паднали от Марс", каза Домусчиев пред "Спортал".

Собственикът на българския шампион не подмина и темата за боса на Славия Венцеслав Стефанов, който постоянно напада Лудогорец за това, че съдиите в родното първенство свирят в тяхна полза. Домусчиев не му обърна особено внимание и нарече това "завист".

"Венцеслав Стефанов няма как да го коментирам, под нивото ми е. Той разсмива медиите и хората, но няма как да чуеш или пък научиш сериозно нещо. Типичното за българския футбол и всеки го знае е, че всеки един президент или треньор намира оправданията вън от себе си. Никога грешката или вината не са в него. Нормално е на някои ръководители и клубове да не им харесва, че ние побеждаваме и се развиваме. Завистта е типична на Балканите. Има много пристрастни медии, които по един или друг начин са свързани с дадени клубове, кръгове или лобита. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Докато има хора като Венци във футбола и тем подобни, винаги темата за съдиите ще е актуална и напрежението спрямо тях ще бъде голямо. Ако се погледне как свирят в Англия, Франция или Испания, ще видите, че дори и международните ни рефери не са по-лоши. Говорим за грешките, а не за скандалите, които се случват у нас", заяви Кирил Домусчиев.