Босът на Наполи: Стига вече слабаци, да намалим отборите в лигата

снимка: twitter.com/Benevento Calcio

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис индиректно нарече Беневенто, както и други отбори от италианското първенство, "слабаци". Той се обяви против формата на Серия"А" с 20 отбора. Италианскят бос желае лигата да е съставена от само 16 отбора, за да е по-конкурентоспособна и да няма тимове, които са много под нивото на грандовете, борещи се за Скудетото. 

Последно Серия "А" бе с 16 отбора през сезон 1986/1987, а през следващата кампания бяха добавени още два тима. През 2004-а пък клубовете в елита на Ботуша станаха 20.

"През 1986-а имаше 16 отбора в Серия "А". Не знам защо, но след това станаха 20. Ако бяха все още 16, като само един от тях изпадаше, всички щяхме да бъдем щастливи и конкуренцията щеше да бъде по-голяма. Сега има отбори, които губят с 6:0 и това не е добре", каза той в интервю за радио "24 Матино", визирайки последната жертва на Наполи - Беневенто, който падна с 0:6 от тима на Маурицио Сари.

Мнението на Де Лаурентис споделят още президентът на Италианската футболна асоциация Карло Тавекио и старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.