Бонучи изля душата си пред Гадзета дело Спорт след сензационния трансфер в Милан

снимка: gazzetta.it

Изминалият пътя от осанна до разпни го в Ювенту - Леонардо Бонучи изля душата си пред спортната библия на Ботуша - "Гадзета дело Спорт". Там сърцатият бранител разясни причините за сензационния си трансфер в редиците на големия съперник - Милан.

Италианският национал призна, че през последните месеци връзката му със "Старата госпожа" се е влошила рязко. Той обаче в никакъв случай не се чувства като предател за избора си да премине на "Сан Сиро"

"Животът е пълен с цикли - един свършва, друг започва. Когато си част от един екип цели седем години, се надяваш да оставиш нещо красиво. В последната част на миналия сезон връзката ми с клуба се развали, като и двете страни имат вина за това. Така че реших да продължа напред. Нещо се разпадна в последните месеци, аз трябва да се чувствам ценен, за да се раздавам 100%. Понякога дори най-красивите бракове приключват. Дадох на Юве много и взех много, не беше лесно, защото не можеш лесно да забравиш седем години. Но когато седнахме да говорим, нито една страна не искаше да продължава заедно".

"В крайна сметка нещата се получиха добре и за мен, и за Юве, и за Милан. При положение че съм дал толкова много на Юве, не се чувствам като предател или наемник. Ако ме освиркват феновете, просто ще ме мотивират повече. Приказките за скандали в съблекалнята не са истина, аз винаги съм имал отлични отношения със съотборниците ми, въпреки че всеки си има свой характер и всеки е различен. С Макс Алегри винаги сме си говорили директно и в очите. Не съм имал проблеми с него, но понякога е време всеки да поеме отговорността за стореното", каза Бонучи в интервю за "Гадзета дело спорт".

Все пак Бонучи призна за чести търкания с наставника Максимилиано Алегри. "Съществуваха моменти на неразбирателство, а случката в мача с Палермо и обидите между нас бяха капката, заради която чашата преля", откровен бе Бонучи.