Българската федерация по волейбол отнесе тежка глоба

снимка: lap.bg

Българската федерация по волейбол ще олекне с 10 000 долара. Причината за това е недоглеждане или пък незнание, свързано с правилата на международната централа, пише “Тема Спорт”.

Там е записано, че всеки един национален отбор трябва да картотекира 12 състезателки за даден турнир от календара. В случая обаче представителният тим на жените замина с 11 момичета за втората седмица от Гран При, втора дивизия в Пуерто Рико.

Селекционерът Иван Сеферинов пусна в почивка част от водещите ни волейболистки. Извън групата останаха Елица Василева и Христина Русева, които се очаква да не играят и в последната седмица на надпреварата в Хърватия.

В резултат на това решение обаче централата ще трябва да се раздели с 10 000 долара само за двубоите, които ще се играят в Сан Хуан. Ако грешката не бъде поправена и във Вараждин останем отново с 11 момичета, то санкцията ще стане двойна.

Лъвиците ни ще се изправят в Пуерто Рико срещу домакините, Чехия и Канада. Първата ни среща е утре от 00:10 часа срещу чехкините. Националките ни се намират на пето място в генералното подреждане.

За да се класират за финалите на Острова (29-30 юли), те трябва да се доберат до първите четири позиции.

Участието във всяка седмица им носи отделни финансови бонуси. Първото място в 4-странната битка се равнява на 30 000 долара, второто, което заехме в Русе преди седмица, на 25 000, а третото на 20 000, а четвъртото на 15 000 долара.