България vs Сърбия в спор за топ 4 на Евроволей, укротихме Финландия

снимка: fivb.org

България се разправи с 3:1 гейма с Финландия в плейоф на евроволей 2017 и си осигури класиране на четвъртфинал. В него ще спорим в балканско дерби срещу много силния тим на Сърбия. До момента западните ни съседи мачкат всичко живо на шампионата на Стария континент. те имат 3 победи от 3 мача, като особено впечатляващ бе успехът им над докакина Полша с 3:0.

Иначе днес подопечните на Пламен Константинов показаха 2 лица. В първия гейм поведохме с няколко точки, но последва необяснимо отпускане. особено на сервис, където подарихме почти дузина точки на Суоми. Така в крайна сметка Финландия се възползва и ни би с 25:23 точки.

И втората част почна слабо за нас и резултатът се движеше точка за точка. В средата на гейма обаче се съвзехме и подчинихме определено по-слабия от нас противник с 25:21 след стабилизиране на сервис линията и мощни атаки на Цецо Соколов, Ники пенчев и Тошко Скримов. В центъра пък Ники Николов тормозеше Суоми.

В третия и четвъртия гейм на терена в зала "таурон" в Краков имаше само 1 тим - този на България. "Лъвовете" разкъсаха безпощадно съперника. Уникална игра във всички аспекти доведе до разгромното 25:11 в третата част. В четвъртия гейм използвахме инерцията и пак отупахме набързо опонента. Този път с 25:12.

Мачът срещу Сърбия е утре от 18:30 час анаше време.