България стартира днес в много тежка група на Евроволей

Женският ни национален отбор по волейбол, който е воден от Иван Сеферинов стартира от днес участието си в Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия. Националките ни са  група „С“ в Баку,  заедно с отборите на Украйна, Русия и Турция. В първия си мач България се изправя срещу Украйна, а двубоят е от 14:30 ч. (б.в).

Групата ни е много тежка, като в нея няма тим, който да бъде посочен като по-слаб от останалите. Точно обратното, всички участници са с високи цели, като са претенденти за втората фаза и продължаване в борбата за медалите. Така, съперници са ни настоящият европейски шампион - Русия, носителят ни титлата от олимпийските европейски игри  Баку 2015  - Турция и шампионките от Европейската лига през тази година Украйна.

Пълна гама от шампионки очакват на терена България, като няма случаен съперник. Всеобщото мнение е, че отборите са равностойни, като всеки може да победи всеки. Изненади са напълно възможни, като трябва да се очакват всякакви развои на срещите.

 

Волейболистките на България постигнаха равенство 2:2 в първата контрола с Русия това лято

Първият непредсказуем мач вече се получи, като волейболистките на Украйна буквално измъчиха Русия на старта на Евроволей. В първия мач от нашата група, шампионките от „Сборная“ едвам надиграха украинките, като записаха драматичен успех с 3:2 гейма. С това украинките взеха 1 точка от именития съперник, като още от началото показаха, че ще бъдат труден съперник.

Самият Иван Сеферинов  сподели, че още преди началото на шампионата, щабът на съперниците от Украйна е изпратил послание до България, с очакване за победа в своя полза.  Поведението им говори, че съперниците са изпълнени с големи амбиции и го демонстрират явно. Самочувствие в повече, или натрупана увереност от представянето им в Европейската лига, това тепърва ще се разбере. На такъв форум обаче, всичко е различно, а заканите са само част от играта на нерви. 

Остава волейболистки ни да покажат, че предварителни закани не са от значение . Да излязат с нужната мотивация и отдаденос във важния мач и да се поздравят с успех на старта на Евроволей. Защото победа над Украйна ще е от изключителна важност за развоя в групата. Успех в първия мач ще ни даде нужната увереност и ще отпуши потенциала на нашия тим. А волейболистките ни определено притежават възможности, като всички се надяват, че ще продължат възходящата линия от това лято и ще играят във втората фаза на Европейското първенство.