България ще има най-младия си треньор по волейбол

снимка: Facebook.com/ВК Лукойл Нефтохимик

Един от най-талантливите волейболисти в Бургас, а и в България - Теди Дремсизов прекратява състезателната си кариера само на крехката волейболна възраст от 23 години. Причината е, че той няма възможност да тренира и да помага пълноценно на своя тим Нефтохимик. Това обаче води до нова по-висока стъпка в кариерата на разпределителя, като той ще заеме треньорски пост при шампионите на България, информират колегите от bgvolleyball.com.

Внукът на футболната легенда Тотко Дремсизов ще се превърне в най-младия треньор в историята на волейбола у нас. Той ще е отлично попълнение в щаба на бургазлии, защото е работохолик и максималист. Теди е продукт на известната бургаска школа и е печелил множество медали в различни възрастови групи. Макар и само на 23, опитът му може да се счита като солиден и така той ще помогне в развитието на млади таланти като самия себе си.

Дремсизов обаче може да продължи да се състезава в турнири по плажен волейбол, който е голямата му страст.

Главният мениджър на "Нефтохимик" Огнян Томов потвърди, че 23-годишният Теди ще подпише официално първия си професионален договор като треньор.