България продължава да обира медалите на Европейското по таекуондо

Националният ни отбор по Таекуон-До ITF продължава с отличното си представяне на европейското първенство в Ливърпул. След третия състезателен ден нашите национали спечелиха 33 медала.

Безспорно най-големия успех бе за Рами Шау. Благоевградчанинът стана за първи път в кариерата си европейски шампион на спаринг в категория до 78 кг. 

През 2015-та година той стана и световен шампион още в дебюта си на първенството на планетата в Пловдив. Състезателят на "Фолкън" спечели цели 5 победи по пътя към златния медал в Ливърпул. 

Секунди не стигнаха на Любомир Бакалски в категория до 71 кг. на спаринг да стане първи в Европа. Той загуби нелепо финала от руснак след продължение. Малко не достигна и на Николай Петков в дебюта му на голямо първенство при мъжете. Той остана втори в абсолютната категория. Така балансът ни до момента от първенството на Стария континент е 9 златни, 7 сребърни и 17 бронзови отличия. Днес е  последния ден на шампионата с дисциплините отборен спаринг мъже и жени, силов тест,специална техника и самозащита.