България падна в крикет драма от Гърция в Корфу

Със загуба от две точки разлика (98:96) срещу Гърция започна участието на националния отбор на България на силния турнир по крикет (Т 20) за мъже на о.Корфу в Гърция. В шампионата участват елитни три тима от домакините и по един отбор от Индия, Пакистан и Англия. Нашите ще играят срещу всеки един от тимовете, а накрая победителят ще получи купа и директно право да участва отново в следващото издание на турнира.

„ Млад отбор сме и това ни е първо международно участие. Играчите са само от България и са селектирани от цялата страна. Засега тези момчета ще бъдат националния отбор на страната по крикет и разчитаме на тях в следващите години. Имат потенциал и именно в такива силни турнири срещу водещи държави ще израснат и натрупат самочувствие”, сподели президентът на БФКрикет проф. Николай Колев.

През последните дни се проведоха още две крикет събития под егидата на българската федерация. В град Кжежа учениците от ОУ „Отец Паисий” се включиха в инициативата „Бъди Активен”, като над 100 деца , разделени по класове от 1 до 7 клас играха крикет и в края получиха предметни награди и грамоти. По същото време в Правец завърши шампионата за юноши до 15 години, като победители станаха „Варварите” – София. Втори се наредиха „Юлис” от Елин Пелин, трети „Лидер” – Горна Малина, а на четвъртата позиция останаха домакините от КК „ Правец”.