България мачка на европейското по стрийт футбол

Мъжкият национален отбор по стрийт футбол на България е на първо място в класирането на европейското първенство в Прора (Германия) след изиграването на мачовете от първия ден на турнира. Българите спечелиха осем от деветте си мача, които изигра. Националите надиграха съставите на Русия, Словакия, Турция, Уелс, Белгия, Холандия, Финландия и Германия и загубиха единствено двубоя си с Испания с минималното 1:2.

Дамският отбор на България завърши втори след първия ден на европейския шампионат, след като записа до момента шест победи и една загуба. Националките надиграха последователно отборите на Финландия, Турция, Ирландия, Австрия, Унгария и Уелс, но в последния си мач за деня загубиха от домакина Германия с 0:1.

Първи завърши тимът на Косово, който има една точка повече от България. Със сигурност и двата български отбора продължават в следващата фаза на турнира, за която се класират осемте най-добри състава. В неделя при мъжете и при жените предстои да се изиграят по още 4 мача от групите на Евро 2017, след което ще се проведе и фазата на директните елиминации – 1/4-финали, полуфинали и финал.

Тази година в мъжкият отбор отново попаднаха трима бивши състезатели на футзалния клуб „Танг Ра” – Асен Станков, Славчо Здравков и Димитър Митев. Четвъртият играч е Владислав Радославов. В дамския тим има три бивши футболистки на „Академик” (София) – Кристина Александрова, Мартина Костелянчик и Албена Тончева Четвъртата състезателка е капитанката на националния тим по стрийт футбол от 2015 година – Михаела Първанова. Отборите бяха подготвени от бившите национални селекционери на „Отбор на надеждата” Методи Здравков и Младен Христов.