Българите окупираха класациите на Евроволей

снимка: cev.lu

Волейболните ни национали постигнаха впечатляващата победа над Германия с 3:1 и се класираха за полуфинал на Европейското първенство.

 

Статистиката обаче показва, че освен страхотната отборна игра на българите, те се представят отлично и като единици, след като окупираха повечето индивидуални класации.

 

Диагоналът на България Цветан Соколов е едноличен лидер при реализаторите с внушителните 131 точки в досегашните пет мача на Евроволей 2013, информира статическия сайт volleyball.it.

 

Далеч зад него, с по 88 точки, второто място си делят Иван Зайцев от Италия и сърбинът Александър Атанасиевич. Именно Зайцев ще бъде основната заплаха за националите ни на предстоящия полуфинал срещу Италия в събота.

 

Това не е единствената класация, която нашите волейболисти оглавяват. Освен реализатор №1, Соколов е лидер и при постигнатите точки от атака със своите 110, а Виктор Йосифов разделя първото място при блокировачите, заедно с още трима волейболисти, които имат по 16 точки на този елемент.

 

При изпълнителите на сервис Цецо Соколов дели второ място с 9 аса, а убедително начело е центърът на Русия Дмитрий Мусерски. Виктор Йосифов и Тодор Скримов са съответно със 7 и 6 точки, постигнати директно от начален удар.

 

Пълна програма на мачовете от полуфиналите може да видите тук