Бивша номер 3: Ще дойде времето на Григор за Голям шлем

Бившата номер 3 в света на тениса Мери Пиърс вярва, че Григор Димитров ще спечели титла от Големия шлем. Носителката на два "мейджъра" - Аустрелиън Оупън през 1995 и Ролан Гарос през 2000, пристигна в София за Световната треньорска конференция, на която сме домакини. Французойката ще направи презентация на конференцията, на която ще участват над 650 специалисти от 90 страни. 

"Димитров е страхотен тенисист с голям потенциал и определено играе в най-силната ера на мъжкия тенис. Той е млад, така че мисля, че има шанс да спечели титла от Шлема. Тенисистите от това поколение като Федерер, Надал, Вавринка ще се откажат в един момент и той ще има своя шанс", сподели Пиърс.

Тя заяви, че идва за пръв път у нас въпреки настояването на Магдалена Малеева от няколко години насам. 

"Радвам се да бъда тук, това е първото ми идване в България. С Магдалена Малеева сме играли заедно още от детските турнири, когато бяхме на по 12 години, така че се знаем отдавна. Тя винаги ме е питала кога ще дойда на гости в София и сега имам тази възможност. 

"Световната треньорска конференция е едно страхотно събитие, тенисът и треньорската професия са ми много близки. Тренирам деца от шест години и съм вицекапитан на отбора на Франция за Фед Къп. Нямам търпение да чуя всички интересни презентации, както да изнеса и моята, която е на тема "Израстването на един играч - моята история", сподели още Пиърс. 

"Няма формула как да печелиш турнири от Големия шлем. Изисква се здрава работа, отдаденост, жертви, решителност, издържливост. Мисля, че както мъжете могат да бъдат треньори на мъже и жени, така и жените могат да тренират и двата пола. Важното е какво виждаш, когато наблюдаваш играта - аз гледам мъжки тенис и виждам доста елементи от играта им, техниката, тактиката. Възможно е един ден да бъда треньор на тенисист, както Амели Моресмо доказа", допълни Пиърс, напомняйки за французойката, която тренираше Анди Мъри.