Бивш рефер: Кабаков изпълни поръчка срещу Лудогорец!

снимка: lap.bg

Бившият ни футболен съдия Петър Янински сподели, че главният рефер на срещата между ЦСКА-София и Лудогорец Георги Кабаков е изпълнил поръчка, а не е направил грешките от некадърност. Както знаете, "червените" отстраниха родния шампион на 1/4-финал за Купата на България след победа с 2:1.

Мачът обаче бе изпълнен с куп неправилни съдийски отсъждания. Най-явната грешка на реферската бригада бе пропуснатият червен картон за Александър Барт за нарушение срещу Върджил Мисиджан.

"Това е краят на футболното съдийство в България. Ситуацията с Александър Барт и Върджил Мисиджан беше просто кристално ясна. Не само, че трябваше да го изгони. Това не е фаул и червен картон, а дузпа и червен картон".

"Тук искам да кажа, че и коментаторът на мача много некомпетентно обяви, че се гледа къде започва нарушението. Това правило беше променено отдавна. Гледа се къде свършва нарушението. А Барт пусна Мисиджан вътре в наказателното поле".

"Голът на Лудогорец, който беше отменен, също беше редовен. В ситуацията с Натанаел трябваше да бъде отстранен и Десподов, защото и той нанесе удар на съперника си. Аз съм 100% сигурен, че Кабаков изпълни поръчка. На кого и защо, не мога да кажа, но тези грешки не бяха от некадърност. Знам какво може този съдия", каза Янински пред "Меридиан Мач".