БФС наказа жестоко нелепия рефер от "Тича" след фиаското със Септември

снимка: twitter.com

Съдийската комисия към БФС извади от ранглистата на асистент реферите Николай Тодоров Христов, който предизвика истински скандал с решенията си в двубоя между Черно море и Септември (София). При резултат 2:1 в полза на столичния тим съдията отмени два чисти гола на "моряците" заради засади. Всъщност, такива изобщо не съществуваха и комисията определи грешките на Христов като "груби" и "важни". Тя спира нарядите на рефера заради "незадоволително представяне, което влияе на крайния резултат от футболна среща". 

Сериозни санкции има и за Петър Джугански, който бе втори помощник на "Герена" при победата на Левски с 4:0 над Славия. Комисията отстранява за неопределен период от време и този рефер заради допусната важна грешка, влияеща на крайния резултат.

Ето и пълното становище на СК към БФС по случая:

Днес, 29.08.2017 г., на свое извънредно заседание СК на БФС направи анализ на изминалия 7-ми кръг от Първа професионална лига, както и на жалбата от съдийско естество на Сокол (Марково) за срещата от 1-ви кръг на U17 между отборите на Сокол (Марково) и Пирин (Благоевград) и взе следните решения:

1. За незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат от футболната среща от 7-ми кръг между отборите на Черно море и Септември (София) и са неприемливи за нивото на асистент съдия от професионалния футбол, повтарящи се и в предни негови съдийски решения и съгласно чл. 51, т. 5 от Правилника на футболното съдийство в България, изважда от ранглистата на асистент съдии в Първа лига Николай Тодоров Христов - асистент съдия на горепосочената футболна среща.

2. За допусната явна важна грешка, влияеща на крайния резултат, спира съдийските права за неопределен период от време на Петър Николов Джугански – асистент съдия на срещата от 7-ми кръг от Първа лига между отборите на Левски и Славия.

3. След като разгледа жалбата на Сокол (Марково) и изгледа предоставения видеоматериал, спира съдийските права за неопределен период от време на Николай Георгиев Стоянов – главен съдия на срещата от 1-ви кръг от U17 между отборите на Сокол (Марково) и Пирин (Благоевград) за неопределен период от време.