Пирова победа за Реал, Роналдо се контузи

снимка: БТА/AP

Суперзвездата на Реал Мадрид и кандидат за Златната топка Кристиано Роналдо изплаши до смърт феновете на „белия балет“, когато напусна принудително терена в 54-ата минута в гостуването на Алмерия, спечелено безпроблемно в последствие с 5:0.

Именно CR7 отрки резултата още във 2-ата минута в двубоя от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион. Това бе гол номер 17 за Роналдо в Ла Лига в 14-ия му мач от местния шампионат.

Смяната на Роналдо с Хесе Родригес беше принудителна, защото португалският голаджия разтегна ахилес, с което изправи на нокти лекарския щаб на „кралския клуб“. В последствие се оказа, че Кристиано не е сериозно пострадал и смяната му е била по-скоро за презастраховане.

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще отсъства 2 месеца от терените заради контузия, която получи също срещу Алмерия.

Цели 4 гола нанизаха футболистите на Карло Анчелоти след излизането на Роналдо, сякаш за да докажат, че Реал не е зависим от неговите попадения. Карим Бензема се разписа в 62-ата минута за 0:2, а Гарет Бейл направи 0:3 в 73-ата. Иско и Алваро Мората реализираха между 76-ата и 81-ата минута за крайното 0:5.

Благодарение на разгромната си победа Реал Мадрид се изкачва временно на втора позиция, като се изравнява по актив с Атлетико (Мадрид) – и двата тима имат по 34 точки, но „белия балет“ вече е с по-добра голова разлика.

Лидерът Барселона е с 40 пункта – по-рано днес каталунците спечелиха без проблем с 4:0 домакинството си на Гранада. Алмерия е 18-ти в класирането на Ла Лига с актив от 12 точки.

 


Almeria 0-5 Real Madrid (All Goals) 23.11...by ourmatch

Реал Мадрид вече има 4 поредни загуби и се възстановява отлично след поражението от Барселона в „Ел Класико“. Още повече, че „кралския клуб“ е реализирал цели 20 гола от сблъсъка с каталунците насам. Алмерия също влезе в мача с Реал със серия от 3 поредни победи, но нямаше никакви съпротивителни сили срещу „белия балет“.

Още в 3-ата минута Роналдо засече по най-добрия начин прострелно центриране на Иско и опъна мрежата на домакините – 0:1. Второто попадение бе дело на Бензема след почивката, като френският национал прати топката по прекрасен начин с левия си крак зад голлинията от границата на наказателното поле.

Дубарбиен направи страхотен подарък на Бейл малко по-късно, като предостави на тепсия кълбото на Бейл и уелсецът реализира на празна врата – 0:3. Четвъртият гол отбеляза Иско по майсторски начин, като първо финтира елегантно Тебар и след това с премерен изстрел направи 0:4

Петият гол също бе маркиран стилно от Мората, който се измъкна от засадата и прехвърли вратаря на домакините – 0:5.