Берое привлече Джошуа

снимка: Официален сайт на БК Берое

Баскетболният Берое привлече попълнение номер 9 това лято, похвалиха се от официалния сайт на клуба. Новото бижу на старозагорци е американецът Адонте Джошуа Паркър, който вече се присъедини към подготовката на "зелено-белите". 

Берое е петият тим в кариерата на Джош Паркър извън САЩ. В първите си две години като професионален баскетболист – 2012/13 и 2013/14, той играе в Германия. Следват по един сезон в Турция и Полша, а през последната година гардът е част от турския Гелисим Колежи. Там американецът записва 27 мача, завършвайки със 17,7 точки, 4 борби и 3.6 асистенции средно на мач.

Джош Паркър е петият чужденец, който през новия сезон ще носи екипа на Берое. Преди него "зелено-белите" привлякоха Адам Кемп, Тери Уиснант, Алекс Дейвис и Майк ДиНуно. Към състава на носителите на Купата на България се присъединиха и националът Александър Янев, Милен Дудев и талантите Николай Титков и Борис Войков.

Старозагорци, които след 12 дни се изправят срещу шампиона Лукойл Академик в спор за Суперкупата на България, се готвят в Панагюрище.