Бербо се дипломира: Сега мога да стана министър!

галерия:

снимка: facebook.com

Димитър Бербатов взе своята диплома по спортен мениджмънт в Националната спортна академия. Нападателят на индийския Керала Бластърс заяви, че тя ще му помогне някой ден да заеме ръководен пост в българския футбол. Бившият играч на Манчестър Юнайтед и Тотнъм сподели, че може дори да стане министър. 

"С тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър с тази диплома, нали? Трябва да се целим високо, но всичко с времето си. Сега още играя футбол, а впоследствие ще видя какво ще решавам, но се опитвам паралелно да правя всички неща. Догодина ще бъда на 37 години и полека-лека приключвам с футбола. 

Впоследствие инструментите, които имам, в случая моята диплома, ще ми помогнат, ако реша да се занимавам с управление, или мога да поискам да съм министър. Мога и без нея най-вероятно, но няма да е 100% изпълнено всичко. Като се погледна в огледалото и нещо няма да е както трябва. В момента всичко си е по местата", каза Бербо, цитиран от "Спортал".

Той остави отворена вратичка пред себе си някой ден да се върне по родните терени и да играе в отбор от Първа професионална лига.

Сега отивам да тренирам за мача на Христо Стоичков, който ще бъде интересен. Ще дойдат хора, ще се забавляваме. Дали може след Индия да се върна по терените на Първа лига? Нищо не е изключено, нищо не е изключено. Трудно се отказва човек! Като бях малък си мислех, че стигна ли Манчестър Юнайтед, после се отказвам, но това са детски неща. Откажеш ли се, няма връщане. Колкото мога, ще играя. 

Не се виждам като нападател, никога не съм бил толкова бърз, а и вече с годините скоростта намаля още повече. Виждам се като халф, като организатор на играта", сподели Димитър Бербатов.