Бербо: От малка страна съм, но мечтая на едро

Мегазвездата на Керала Бластърс Димитър Бербатов сподели любопитно мнение за престоя си до момента в Индия. Ето какво каза българинът пред авторитетната индийска медия „The Week“.

„В момента съм на такъв етап от кариерата ми, че не е лесно да играя на високо ниво. В края на месеца навършвам 37 години, а във футбола, когато остаряваш, ти става все по-трудно. Любовта ми към играта е толкова силна, че е трудно да сложа край сега. Така че офертата на Керала, очевидно, беше добра. Съотборниците ми са страхотни, затова се наслаждавам“, разясни Бербо. И добави:

„Засега футболът е още млад тук. Повечето отбори са хаотични на терена, тактиката не е на същото ниво, както е в Англия например. Играчите обаче дават всичко от себе си. Истината е, че най-добрият футбол и най-силните играчи са в Европа. Затова и когато говоря с младоците им казвам, че трябва да имат големи мечти и да дерзаят да излязат навън. Дали ще се провалиш е без значение, ако продължиш да опитваш. Аз самият винаги съм мечтал „на едро“, макар да идвам от малка страна“, добавя българинът.