Бербо избира: Меси или CR7

снимка: twitter.com

Димитър Бербатов изрази мнението си кой е по-добрият футболист - Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Българският нападател бе съотборник с португалеца в Манчестър Юнайтед и се е докосвал до магията му, но според него футболните качества на аржентинския маестро превъзхождат тези на CR7.

"Меси ми допада повече като стил на игра. По дяволите, той е най-великият!", заяви категорично Бербо пред ESPN.

"Меси вижда играта много ясно. Той може да бележи, да подава - перфектен футболист, може би най-добрият за всички времена", сподели българинът.

"Младите имитират прическата и триковете на Кристиано, искат да карат като неговите автомобили и да носят същите дрехи. Аз се опитвам да им обясня колко трудолюбов е той и как работи допълнително след всяка тренировка, за да е на това ниво. Той винаги е искал да е най-добрият. Всичко друго дойде след това", споделя Бербо.

"Аз съм нападател и е нормално хората да очакват от мен голове. Вече обаче се виждам по друг начин. Обичам да играя с топката и да имам свобода на терена. Ако даден футболист е на левия фланг, а аз съм вдясно, повярвайте ми, че мога да видя нещо, което другите играчи не са забелязали. Харесва ми да знам, че треньорите ми са наясно с моите качества и ми позволяват да ги демонстрирам в пълна степен. В това отношение знам, че сър Алекс Фъргюсън ми вярваше", сподели Димитър Бербатов.