Бербатов: Треньорството е в списъка ми, вече стартирах!

снимка: facebook.com/Kerala Blasters

Димитър Бербатов разкри, че мисли за треньорството и вече работи по въпроса. Българинът даде пресконференция пред индийски журналисти в Кочи, на която обяви, че ще опита да се завърне на терена на 31 декември. Бербо получи травма преди повече от седмица. Той сподели колко трудна е адаптацията му далеч от семейството и че се надява да го види за Коледа. 

"Истината е, че всеки футболист мисли, че може да бъде треньор, но не много успяват. Малко стават наистина добри треньори. Ще излъжа, ако кажа, че не мисля за това. Вече стартирах. Ако започна с треньорството, това ще е ново начало за мен. Тогава ще трябва да се доказвам отначало. Засега искам да играя още, а после ще имам други опции. Както казах, футболистите мислят за треньорството. Това е предизвикателство, което е в списъка ми. Имам добри приятели, които са треньори. Знам, че стресът е голям. Трябва да си много концентриран. Ще видим какво ми готви бъдещето, но не още", сподели Бербатов.

"Чувствам се чудесно към момента. Всички са много любезни и приятни. Нямам проблеми с адаптацията. Единственият проблем е, че в момента съм контузен, но и това скоро ще е окей. Другото нещо е, че скоро идват празници и е трудно, когато си далеч от семейството, но ние сме професионалисти. Ще имаме няколко дни почивка, така че се надявам да видя семейството си. От моя гледна точка, колкото по-бързо се върна на терена, толкова по-добре. Но не искаме да рискуваме. Засега мислим за 31 декември. Ако не се чувствам добре, няма да рискуваме, но се целим в 31-и", разкри двукратният шампион на английската Висша лига с Манчестър Юнайтед.

Той говори и за състоянието на Керала Бластърс в момента. Тимът спечели само един мач от 4 опита от началото на сезона, но Бербо вярва, че ще дойдат по-добри времена. Българинът си спомни и за времето в Манчестър Юнайтед и сподели, че харесва Иниеста повече от Меси и Роналдо.

"Не е важно, че не вкарваме много голове. И 1:0 значи три точки. Играем срещу стойностни отбори. Накрая отборът, който прави по-малко грешки, побеждава.

Времената в Манчестър Юнайтед бяха различни. Футболът се развива и дори за година нещата се променят. В Юнайтед имахме страхотен отбор със страхотни играчи.

Бих искал да играя с Шави, Меси, Иниеста. Би било чудесно. Обичам, когато гледам футбол, да виждам Иниеста с топката. Тогава знаеш, че това е футбол. Харесвам Иниеста дори повече от Меси и Роналдо понякога. Защото той твори, създава възможности за другите, а не обича да е под светлините на прожекторите", сподели Димитър Бербатов.