Баскет фиаско за Берое в Белгия

Берое започна с тежка загуба участието си в турнира ФИБА Къп. Тимът на Любомир Минчев отстъпи като гост на белгийския Белфиус Монс Ено с 69-88 в мач от втория кръг на квалификациите. Двубоят бе оспорван през първите три части, но през последната домакините напълно доминираха и успяха да спечелят с комфортна разлика. Реваншът е на 11 октомври в Стара Загора. За да се класира за груповата фаза, Берое ще трябва да победи с повече от 19 точки.

Началото на мача бе сравнително равностойно с честа смяна на водачеството. Домакините взеха леко предимство, но в края на частта Берое успя да изравни за 15-15. Белгийският тим поддържаше аванс от няколко точки пред втория период и на почивката водеше със 7.

Ситуацията бе идентична и след паузата. Играта вървеше кош за кош и съвсем закономерно преди решителните десет минути разликата в полза на Белфиус Монс Ено се запази. Последната част обаче се разви по кошмарен начин за Берое. Съперникът им постепенно започна да увеличава преднината си и много бързо тя мина границата от 20 точки. Българският тим не успя да намери противодействие на домакините и загуби срещата.

Най-резултатен за победителите бе Тре Демпс с 22 точки. С 19 точки и 8 борби се отчете Крис Джоунс. Гарлън Грийнотбеляза 15 точки.За Берое Майк ДиНуно вкара 20. Тери Уиснант добави 15, а 12 има Джош Паркър.