Бартомеу захапа: Добре е, че Неймар си тръгна, не беше за Барса

снимка: fcbarcelona.cat

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу проговори за пръв път след трансфера на Неймар в ПСЖ. Това той стори на 38-ия световен клубен конгрес на Барселона и осъществи словесна престрелка към бившата бразилска звезда на каталунците. Той заяви, че никой не е по-голям от Барселона и че държанието на Неймар не е присъщо на нито един играч на клуба.

"Никой футболист не е по-голям от Барселона, всичко си има лимит. Отдадеността на Меси е един истински пример за тези, които искат да носят цветовете на нашия клуб. Иниеста също е такъв пример и ние искаме той да продължи да носи фланелката на Барса", заяви Бартомеу по повод трансфера на Неймар.

"Неймар беше част от успехите на нашия клуб, но той вече е история. Той искаше да напусне, това бе неговото решение, въпреки че опитахме всичко, за да го задържим. Ние не споделяме неговото решение, но го уважаваме. И все пак, Барселона отстоява своите интереси. Държанието му бе такова, каквото не е присъщо за футболист на нашия клуб", продължи атаката президентът на каталунците.

Той дори заяви, че напускането на бразилеца е позитивно за Барса. "Знаехме, че в бъдеще може да иска да напусне и затова увеличихме откупната му клауза. Тези пари ни позволяват да изградим бъдещето на състава. Финансите от трансфера ще бъдат използвани за бъдещи инвестиции, които да подсигурят наследството на клуба", заяви твърдо Бартомеу.

Той сподели, че каталунците ще предоставят на УЕФА случая по сделката за продажбата на Неймар, а те трябва да започнат разследване срещу нарушаване на финансовия феърплей от страна на ПСЖ. "Барселона е против изкуствената инфлация на пазара, защото искаме да опазим футбола и да го направим устойчив. Никой не може да харчи повече, отколкото печели", заяде се Бартомеу със собственика на парижани Насер ал-Хелаифи, който няма никакви сантименти към харченето на огромни суми за футболисти.