Барса избрали анонимник пред фурията Асенсио

снимка: twitter.com

Наскоро стана ясно, че преди време Барселона е изпуснал нелепо голямата звезда на Реал (Мадрид) Марко Асенсио. Сега обаче "АС" разкри как точно се е случило това. През лятото на 2014 година каталунците са се облизвали за тогавашната перла на Майорка, а клубът от острова е поискал 4,5 милиона евро наведнъж. От Барса са дали само 2,5 милиона, като са гарантирали, че останалите пари ще бъдат внесени напред във времето.

Основната причина е, че тогавашният спортен директор на "блаугранас" Андони Субисарета е искал десния защитник Дъглас, чиято цена възлизала на 5,5 милиона евро. Така каталунците е трябвало да избират между двамата футболисти и те са се спрели на бразилския бранител. Това се оказва като един от най-грешните ходове в историята на Барса. В момента Асенсио прави истински фурор в Реал (Мадрид), като отбеляза 2 попадения на Валенсия и още миналия сезон направи куп фамозни мачове. Той вкара на Ювентус във финала на Шампионската лига, а в началото на тази кампания прониза мрежата на Барса на два пъти в мачовете за Суперкупата. Трофеят отиде именно в ръцете на "Кралския клуб".

Точно когато Барса са се издънили с Асенсио, от Реал веднага се възползвали. Те платили 3,9 милиона евро наведнъж и в началото на 2015 Марко сключил договор с "белия балет". Останалото е история.