Аясс: Дунав ми даде всичко във футбола

снимка: БГНЕС

Самир Аясс официално е подписал договор с ливанския шампион Ал Ахед и ще напусне Дунав (Русе) в посока азиатската страна. Халфът играе за националния отбор на Ливан, макар да е роден у нас. Футболистът е подписал медицински прегледи и е договорил личните си условия. Това заяви административният директор на русенци Огнян Цветанов.

"Ние нямаме моралното право да задържаме футболист, които търси развитие при по-добри условия в друг клуб. Затова и дори не сме се замисляли да спираме Самир Аясс. Желанието бе негово. Той дойде при нас и ни сподели, че има интерес към него. Ливанският клуб се свърза с нас да уотчним детайлите по трансфера и той вече е факт. Чест прави на Самир, че бе максимално коректен към нас, още повече че неговият договор с Дунав изтичаше в края на този сезон и от 01.01.2018 г. той можеше да преговаря с всеки клуб за евентуален трансфер, при който клубът нямаше да получи никакви пари за правата му. Вместо това ние регистрираме международен трансфер, с който сме защитили своите интереси, спазили сме желанията и претенциите на другия клуб и на самия футболист, като всичко е под мониторинга на УЕФА и на ФИФА и е съобразено със съответните нормативни уредби", разкриха от щаба на "драконите".

Самир Аясс пък ще остане вечно благодарен на всички в Дунав за подкрепата. "Благодаря на ръководството в лицето на д-р Симеон Симеонов и Ивайло Петков, на спортно-техническия щаб и лично на Веселин Великов, както и на всички мои съотборници. Те ми дадоха шанс за развитие и изява, оказваха ми незаменима подкрепа във всеки момент. Благодарение на всичко това ние постигнахме нещо голямо, което съм убеден, че Дунав може да повтори и желая от сърце в края на сезона отборът отново да е сред най-добрите и да заслужи място в евротурнирите", сподели Аясс.

26-годишният полузащитник не скри, че интересът към него е дошъл от ливанския клуб, а той не е потърсил сам трансфер в чужбина. "Знаете, че баща ми е от Ливан и аз избрах да играя за тази страна. От Ал Ахед се свързаха с мен и ме попитаха за възможността да ме привлекат. Този отбор е почти неизменен шампион на Ливан и участник в Шампионската лига на Азия. Свързах двата клуба и благодарение на тях и на моя мениджър Майс Мустафа постигнахме този трансфер. Подписах договор за 2 години. Така ще мога да съм близо и под наблюдението на националния селекционер. Предстои и семейството ми да се премести при мен. Това е желанието ми и благодаря отново на всички в Дунав за дадената възможност", сподели Самир Аясс, който бе един от героите във футболната приказка на Дунав (Русе) през изминалата кампания, която им ги пренесе на европейската сцена.