Ансамбълът презентира новите съчетания

Ансамбълът на България по художествена гимнастика за жени представи официално новите си съчетания за предстоящия сезона пред фенове и медии по време на днешното контролно в зала „Раковски“. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова, представиха изключително силно новите си композиции. И двете съчетания са изпълнени с много трудни и атрактивни елементи.

Съчетанието с пет обръча е на модерна интерпретация на народната песен „Безродна невеста“ в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен. Композицията с 3 точки и 2 въжета е на фона на модерен хит, а вокалите се изпълняват от Жана Бергендорф. Първото състезание за ансамбъла е Гран При в Москва (Русия) в средата на месец февруари. Тази година София е домакин на кръг от Световната купа в края на март и на Световното първенство по художествена гимнастика през септември.

„Момичетата направиха едно много силно представяне. Представиха по възможно най-добрия начин своите композиции, показаха изключително добра форма за периода, в който се намират. Смятам, че композициите са по-добри, по-силни, по-атрактивни, по-стойностни от миналогодишните. Надявам се момичетата да са здрави, да продължат да работят по този начин“, коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

Женският национален отбор по художествена гимнастика индивидуално в момента е на лагер в Спортпалас във Варна. Следващото контролно на националния тим ще се проведе на 14 февруари в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Татяна Воложанина (Левски Илиана) спечели днешното контролно на националния отбор индивидуално за девойки. Втора и трета завършиха Ана Келман (Чар ДКС, Варна) и Вероника Любчова (Авангард). В класирането следват Вая Драганова (Левски Триадица) и Валерия Ватова (Тракия Пловдив). Само пет състезателки участваха в контролното, след като Елизабет Йовчева (Чар ДКС, Варна) е болна.