Ангел Стойков: Опитни сме, имаме колектив и доста талантливи индивидуалности

треньорите на четирите отбора участници в група "B" на Европейското първенство до 19 години Ангел Стойков (България), Кийт Даунинг (Англия), Мартен Стекеленбург (Холандия) и Франк Крамер (Германия) взеха участие в официална пресконференция на УЕФА преди началото на турнира в Грузия. 

И четиримата треньори изразиха мнение, че групата е много трудна и всички отбори имат реални шансове да преминат във фазата на полуфиналите. 

Селекционерът на българския отбор Ангел Стойков сподели: "Първо искам да благодаря на федерацията домакин и УЕФА за перфектната организация, както и на Българския футболен съюз за предоставените ни перфектни условия за подготовка. Относно нашия отбор, мога да кажа, че имаме добър колектив, но и доста талантливи индивидуалности. Голяма част от този отбор игра на Евро 2015 в България, където тогава се проведе първенството за юноши до 17 години, така че международен опит не липсва. Освен това натрупахме такъв и по време на двата квалификационни кръга. Уважаваме отборите на Англия, Холандия и Германия, това са водещи футболни сили и школи, но ще се опитаме да покажем играта, която ни донесе класирането тук. През миналия октомври срещнахме Англия в приятелска среща на техен терен и направихме доста интересен и здрав двубой. Очакваме с нетърпение началото на турнира".

Селекционерите и на трите ни съперника в групата се обединиха около мнението, че на първенството в Грузия са събрани най-добрите играчи в Европа от тази възраст. 

България стартира участието си на Евро 2017 с мач срещу Англия, в понеделник, 3-ти юли, от 16:30 часа, българско време.