Андерсън: Научих уроците си, ще си спомням често този турнир

галерия:

снимка: twitter.com/Kevin Anderson

Кевин Андерсън отдаде дължимото на шампиона Рафаел Надал след финала на US Open, който южноафриканецът загуби с 3-6, 3-6, 4-6. Той не скри разочарованието си от поражението, но призна, че е научил много уроци от този сблъсък. Това бе първи финал на турнир от Шлема за 203-сантиметровата машина за асове.

"Първо искам да поздравя Рафа, защото той е един от най-добрите посланици, които тенисът може да има", заяви благородният южноафриканец. 

"Получи се много труден мач за мен, в който научих много уроци. Имах много специални моменти на Централния корт и съм сигурен, че ще си ги спомням много пъти. Опитах се да се насладя на финала и на самия факт, че успях да го достигна, но не намерих най-добрия си тенис. Рафа ме постави в много неудобна ситуация, променяше постоянно позицията си при ретур, вкара много топки обратно в корта и почти не бъркаше", не скри разочарованието си Андерсън.

Все пак, той извлече позитивите от представянето си, което е най-доброто в цялата му кариера.

"За мен изминалите две седмици бяха много специални, особено след контузиите, през които минах през миналата година. Нивото на ATP тура е много високо и винаги е трудно да се върнеш след травма, но сега се чувствам силен и съм горд от това, че достигнах първия си финал в Големия шлем. Целият труд, който вложих, придоби смисъл през последните две седмици, които наистина бяха много специални", призна 31-годишният гигант.

"За мен ще е страхотна новина, ако успея да се класирам на финалния Мастърс в Лондон, след като пропуснах първата част от сезона. Сезон 2018 ще е изключително интересен, защото има тенисисти, които се опитват да пробият и други, които ще се завърнат по-силни", сподели целите си Андерсън.

За момента той е в позиция на резерва за турнира на осемте най-добри през календарната година, но има още време, за да се изкачи сред тях.

kevin.jpg