Ана Иванович: Искам най-малко три деца

галерия:

снимка: БТА

Бившата номер едно в женския тенис Ана Иванович даде интервю за руския сайт sports.ru. В него тя говори за поколенията в нейния спорт, за това кога е плакала за последно, за какво семейство мечтае и за връзката си с Адам Скот.


- Ана, кога за последно плакахте и какво ви кара да се смеете?

- Може би за последно се разплаках на 6 ноември - моя рожден ден. Говорих с брат ми, който е студент в Англия. Аз бях на турнира в Бали. Разхлипах се, защото той много ми липсва. Смея се всеки ден с моите треньори. Не се вземаме много на сериозно и се шегуваме един с друг. Филмът, който ме кара да се заливам от смях е The Hangover, който съм гледала много пъти.

 

- Има нова генерация в тениса - Квитова, Азаренка, Возняцки. Вие сте малко по-опитна от тях. Може ли да се каже, че въпреки възрастта ви, сте ветеран като Шарапова или сестри Уилямс?

- Не се чувствам като ветеранка. Но е истина, че съм някъде между младите момичета и предишното поколение. Най-добрите ми приятелки в WTA Tour са мои връстнички или малко по-малки. Прекарвам много време заедно със Сорана Кърстя и София Арвидсон, когато се засечем по турнири. Не смятам, че има граница между генерациите. Ще дам за пример Возняцки, която е добра приятелка със Серина. Общо казано, при нас няма крепко приятелство, но ние си говорим по различни теми, без разлика от годините.

 

- Мислила ли сте за деца?

- Да, бих се радвала да имам голямо семейство с поне три деца. Да бъда майка е важно за мен! Но не планирам това да се случи скоро. Ще мисля за създаване на фамилия след края на моята кариера.

 

- Излизате с голфъра Адам Скот. Как успявате да се срещате при натоварените ви спортни календари?

- Ние се разбираме чудесно и не само защото сме много сходни като характери и ценности, но и защото сме професионални спортисти. Разбира се, не се виждаме толкова често, колкото ни се иска. Затова с Адам ценим много времето, което прекарваме заедно.

 

- Има ли някакво съперничество между вашата двойка и дуета Каро-Рори?
- Много ми е странно това съпоставяне и не виждам никаква логика в него, само защото сме тенисистка и голфър. Ние с Адам не се съревноваваме с никого!