Американец отказа мач с Кобрата в "Арена Армеец"

Американският боксьор в тежка категория Брайънт Дженингс призна, че е получил оферта да се бие с европейския шампион Кубрат Пулев, но предложението към него е било крайно разочароващо от финансов аспект.


Дженингс добави, че офертата към него е била за мач в София, но при подобни параметри е нямало как да я приеме.


Вчера окончателно стана ясно, че британецът Тайсън Фюри се отказва от евентуален двубой с Кубрат Пулев, който трябваше да излъчи официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация.


Това отново остави Кубрат Пулев без опонент, като се смята, че Фюри е отказал предложението по сходни причини - малкото пари, които би направил от двубой със софиянеца.


Говорейки за World Boxing News, 28-годишният Дженингс довери, че офертата към него за мач с Кубрат Пулев е наброявала едва 25 000 долара. Общата сума за двамата боксьори е била 100 000 щатски долара, от които 75% е трябвало да отидат в сметката на Кобрата.


„Хората на Пулев не пожелаха да платят достатъчно за подобен мач", разкри американецът.


„Те искаха разпределение на парите 75-25 в негова полза, което ме оставяше с 25 000 долара. Освен всичко това, искаха и мачът да се проведе в родния му град", добави Дженингс.


На този етап не е напълно ясно, кога отново Кубрат Пулев ще се качи на ринга. Руснакът Денис Бойцов е официален претендент за европейската титла на Кобрата, като е твърде възможно именно той да бъде следващият опонент на Спортист №1 на България за 2012 година.