Алварес глътна двойно повече от Генади

галерия:

снимка: twitter.com/Canelo Alvarez

Всички фенове на бокса знаят, че сблъсъкът между Канело Алварес и Генади Головкин в средна категория съвсем не бе толкова комерсиален, колкото битката между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. И двете срещи се проведоха в "Т-Mobile Arena" в Лас Вегас в интервал от три седмици, но Флойд и ирландският ММА боец счупиха всички рекорди по приходи за боксов мач. Конър нагълта минимум 100 милиона долара, а американецът дори прибра в джобовете по-голяма сума.

Цифрите при Канело и ГГГ не са толкова впечатляващи, но интересното е, че Алварес спечели двойно по-голяма сума от казахстанския си съперник. Той прибра минимум 25 милиона долара, докато Головкин заработи едва около 10. Иначе двамата боксьори спретнаха зрелищно шоу, но разочароваха зрителите с крайния резултат от срещата - равенство. И Канело, и Генади обещаха на феновете реванш, в който да определят носителя на поясите на WBA, WBC и IBF. Равенството е добре дошло за Головкин, който държи и трите титли и ги запази при себе си.

Битката бе огромна в пазарно отношение и отчете 100 милиона долара печалба от телевизионни права. Така наречената услуга "pay-per-view" струваше 79,99 долара за картина с високо качество и освен 20-е хиляди в залата в Лас Вегас, милиони по света наблюдаваха наречената от много специалисти "битка на века".