Откриха ски сезона в Банско с шоу програма

галерия:

снимка: БТА

С шоуто "Победи шампионите" започнаха проявите от програмата за официалното откриване на ски сезона в Банско днес, което привлече стотици скиори и любители на белите спортове на Бъндеришка поляна в Пирин.

 

Въпреки мрачното, студено и ветровито време, настроението около писта "Алберто Томба" е весело и празнично, съобщава БТА.

 

Тук всеки скиор аматьор има шанс да се спусне по пистата и да засече времето си в директна надпревара с три легенди на алпийския ски спорт - Марк Жирардели, Петър Попангелов и Михаел Валххофер.

 

Именитите алпийци се спуснаха с номера 1, 2 и 3, а надпреварата продължава. Официалното откриване и награждаването на победителите е предвидено за 12.30 часа.

 

За всички участници и гости на събитието на Бъндеришка поляна ще изнесат концерт на откритата сцена младите таланти от шоуто "Х Фактор".

 

Много емоции обещава и забавната игра "Ловци на съкровища", която ще започне в 13.30 часа също на Бъндеришка поляна. Тук в снега на площ от един декар са "заровени" 20 апетитни награди, най-голямата от които е нов автомобил "Ауди А 1".

 

Участниците след предварителна регистрация и със стартови номера ще трябва да открият скритите ковчежета, във всяко от които ще има талон с названието на наградата.

 

Вечерта по случай откриването на новия скисезон в Банско тържествена заря ще озари пиринския курорт, а заедно с фойерверките в 22 часа ще започне и парти в клуб "Хепи енд".