Катрин Маноилова излиза за титлата в София

Най-добрата българска състезателка в шорттрека в момента Катрин Маноилова ще спори с още 15 свои конкурентки за титлата на финалите на Европейската купа за юноши и девойки в Зимния дворец в София от 21 до 23 март във възрастова група до 16 години.

Една от най-сериозните й съпернички за отличията ще бъде бронзовата медалистка от първата зимна младежка Олимпиада в Инсбрук (Австрия) преди 2 години Никол Мартинели (Италия).

Само преди няколко дни 15-годишната софиянка се нареди на осмо място на 500 метра на световното първенство за юноши и девойки в Ерзурум (Турция). По-рано през сезона Маноилова остана на 2 места от спечелване на квота за Олимпиадата в Сочи при дебюта си на състезания от Световната купа за мъже и жени.

Над 120 от най-добрите състезатели в Европа за различните възрастови групи при подрастващите ще пристигнат в България за неофициалното европейско първенство за юноши и девойки. Освен Маноилова, България ще има още двама представители, но при момчетата - Клаудио Насри и Даниел Застругов.

За квоти за европейския финал в София се бориха над 600 състезатели в двете вериги европейски купи за юноши и девойки - "Данубия къп" (за Източна Европа) и "ЕВО къп" (за Западна Европа). Само най-добрите осем състезатели по шорттрек в крайното класиране на всяка възрастова група от двете вериги взеха визи за София.