Гостите избухнаха в НХЛ

снимка: БТА/AP

Три дни след като победи Ню Йорк Айлендърс с 3:2, отборът на Филаделфия Флайърс се наложи с 2:0 над Ню Йорк Рейнджърс като гост. Вратарят Стийв Мейсън спаси 34 удара към вратата си за първия си шътаут от над 10 месеца, а головете за "летящите" реализираха Уейн Симъндс и Якуб Ворачек. Двамата се разписаха в седмата и десетата минута на третата част, а с успеха Филаделфия се върна на осмото място в Източната конференция - последното, даващо право на участие в плейофите.

Втора поредна победа записа и тимът на Едмънтън, който се наложи с категоричното 4:0 над тима на Анахайм като гост. През първите 20 минути голове не паднаха, но през втората част Ойлърс реализираха три попадения, с което решиха изхода от срещата. Леон Драйсайтъл откри резултата в шестата минута, а в последните 3 Райън Нюджънт-Хопкинс и Зак Касайн покачиха на 3:0. Крайното 4:0 оформи Драйсайтъл още в началото на последната третина.

Вратарят Кам Талбът също направи много силен мач, спасявайки всички 26 удара към врата си за четвъртия си шътаут през сезона. Победа с 4:0 като гост записа и отборът на Торонто Мейпъл Лийфс. "Кленовите листа" са наложиха над Детройт в "Джо Луис Арина". Торонто реализира поне по един гол във всяка една от трите части. Остън Матюс даде аванс на Торонто в шестата минута на мача, а в 16-ата минута на втората част Роман Полак покачи на 2:0.

Последните два гола паднаха в началото на последната част, а техни автори станаха Джеймс ван Риймсдайк и Никита Сошников. За вратарят на Торонто Фредерик Андерсен, който спаси 22 удара към вратата си, това бе втори пореден шътаут. В последния мач за вечерта Ванкувър победи Колорадо с 3:2 като гост. Свен Бертчи реализира решителния гол в мача 8 минути и 14 секунди преди края на срещата, с което даде аванс на канадците от 3:2. Преди това Ванкувър бе повел с 2:0 с голове на Бертчи и Маркус Гранлунд, а за Колорадо точни Мико Рантанен и Мат Нието.